Ami nekem a favorit

2015. Március 31.
<< Vissza a témákhoz

Mindenkinek megvan a saját kedvence, mint ahogyan nekem is. Soron következő írásomban hagy mutassam be nektek az én egyik favorit bojlimat.

Második mixünket, mely alkalmas hideg, illetve melegedő vízre egyaránt, magasabb szénhidrát tartalommal készítettük el. Választásunk, a krém- tigrismogyoró- csoki trióra esett. Ez a tavalyi évben nagyon komolyan bizonyított. Mondhatom, bárhol, bármilyen időben is használtuk, mindig fogtunk vele, és nem csak az apraját. Itt az alapmixet mi állítottuk össze. Alapul kukoricalisztet és rizslisztet használtunk 2/3ad, 1/3ad arányban. Ehhez kevertünk tigrismogyoró őrleményt, finomra őrölt háztartási kekszet, vitamelót, sörélesztőt és nectarblendet.
A tojásalbumin és a casein 90 minden esetben gondoskodik a bojli összetételének minőségéről, és megfelelő állagáról. Célszerű, a leíróban megadott mennyiségeket betartani, mert könnyen „fagolyóvá” változtathatjuk a csalinkat. Igaz, ennek lehet hasznos szerepe, ha a meghorgászott víz bővelkedik fehérhalakban, vagy törpeharcsában. Miután a száraz összetevőket megfelelően elkevertük, jöhet a folyékony adalék. Itt is számolhatunk kilógrammonként 8-10db tojással. Hozzá tettünk folyékony aminót a kiválasztott ízben. A kínálat itt is olyan nagy, hogy nehéz olyasmit kitalálnunk, ami nincs a BCB termékpalettáján.
Mi a csoki-narancs és tigrismogyoró ízekben, arányos mennyiségben. Főzhető aromákat úgyszintén ebben az íz világban állítottuk össze. Némi natúr CSL-t is tettünk hozzá, hogy a mix tökéletesen tapadjon. Mivel hidegvízi bojlikról beszélünk mindkét esetben, a hozzáadott olaj tartalmát lecsökkentettük, hogy az ne gátolja, az aromák és az összetevők kiáramlását.
 
Ahhoz kétség nem férhet, hogy a frissen készített bojlik, a mi ízlésünknek maximálisan megfelelnek. Reméljük így gondolják majd bajszos barátaink is.
A csalik méretével ritkán variálunk. Személy szerint a 20-24mm-es golyókra esküszöm, ha finomítanánk a szereléket, ebből farigcsálunk. –Ritkán van erre eset. Ez mindenkinek saját döntése, csupán saját véleményemet osztottam meg. A csalik kikönnyítéséhez egy sima 15mm-es Pop Up akár lefaragva, akár simán is megfelelő. Kedvelt színeim a fehér és a rózsaszín. Egy halbiológus szerint a halak ugyan nem látnak színeket, nekem mégis ezek a legfogósabb változatok, évek óta.  


Írta : Bolya Zoltán
Fényképezte: Bolya Zoltán
 

 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...