Bemelegítés gyári mix-el

2015. Február 25.
<< Vissza a témákhoz

A közelgő szezon egyre többünket késztet egy kis bolji gyúrásra. Így van ez csapattagjainknál is. Erről olvashattok egy összefoglaló írást.

Az idei tél, szerencsénkre nem mutatta meg igazi, kemény arcát. Mivel lassan márciust írunk, nem maradhattunk tovább inaktív állapotban. Andris barátommal, hetekig tartó megbeszéléseket végeztünk, az idei év megnyitására és az egész szezonra való készületekről. A túrákat időben elkezdtük szervezni, mert igen jó helyeket veszünk célba az idei évben. Az elmélet után, a bojli készítéssel folytatódott a felkészülés.
Első körben, egy egyszerű, mindenki számára könnyen elkészíthető, a felmelegedő vizeken többször bizonyított csalit fogunk készíteni. A Big Carp Baits, májas alapmixére esett a választás. Sokan kérdezhetitek, májat hidegvízre? Igen. De nem a hagyományos módon. Mivel legtöbbször az alapmixünket is mi magunk állítjuk össze, kíváncsian vártuk, hogy szuperál a gyári mix. A zacskó kivágása után szembesültünk, hogy ennek igenis, valóban máj „illata” van. A mix állaga, gyúrhatósága bármikor felveszi a versenyt, bármely gyártó, sokszor jócskán a dupla áráért kínált termékeivel. Kilónként 8-10 tojás (mérettől függően), Total Amino Complex (csoki-narancs) változatban. Hagy jegyezzem meg, hogy a terméket remekül állították össze. Gyakorlatilag mindent tartalmaz, amit három kiló száraz alapmixhez adnunk kell. Olajok, vitaminok, ásványi anyagok. Az Amino Total Complex nagy segítséget nyújt, a bojli készítéssel most barátkozóknak. Széles íz világa garantálja, hogy a tapasztaltabb csali készítők is megtalálják számításukat. Ehhez adagoltunk, 5ml/kg mennyiségben a BCB által ismét forgalomba hozott remek főzhető aromákat, szintén csoki és narancs ízekben. Hozzá teszem, régi felhasználóként kijelentjük, a piacon kevés jobb minőségű aroma van forgalomban, mint a BCB, de ilyen ár-érték arányban egy sem! Örülünk, hogy nem kell ezt a hézagot, sem máshonnan pótolnunk. A választék, pedig a legfinomabb gyümölcsöktől kezdve, a krémen, csokin át, a legbüdösebb aromákig terjed. Én biztosan nem keresgélek másfelé! A gyári alapból, a hozzáadott folyékony adalékból, és az előírt tojás mennyiségből, szinte vakon is tökéletes csalit csinálhatunk. Nem kell hozzá hatalmas rutin, szinte magától áll össze a keverőedényben. Mondhatom, öröm volt vele dolgozni. Sajnos a fényképeken az illatok nem jönnek át, de higgyétek el, tökéletes.Bátran javasoljuk kezdőknek, haladóknak egyaránt, ha nincs kedvetek, időtök saját mixel vesződni. Ettől költségkímélőbb alternatívát nehéz találni.

Írta: Bolya Zoltán
Fénykép: Bolya Zoltán

 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...