Big Carp Baits Halibut csalizó pelletek.

2015. Január 09.
<< Vissza a témákhoz

Anikó ebben a cikkben a pelletekről írt egy kis bemutatót, és a felhasználási szokásait mutatja be.

Nézzük mi is a halibut pellet... A halibut (laposhal) pelletek nem halibutból készülnek, ahogy arra nevükből lehetne következtetni, különböző hallisztek keverékéből készül eredetileg takarmányozási célból. Aqua kultúrákban használják különböző halak (legfőképp laposhal) takarmányozására. Horgászati célra csak töredéke kerül felhasználásra. És még egy érdekesség: A fúrt halibut pelleteken nem azért van lyuk, hogy mi könnyebben csalizzunk, hanem hogy a halak gyorsabban emésszék meg.

Ahogy én használom:

Pár sorban szeretném nektek bemutatni ezeket a kimagasló minőségű pelleteket, azt hogy én hogyan használom őket és melyik a kedvencem. Úgy gondolom a halibut pellet elengedhetetlen kelléke a pontyhorgászatnak, legyen szó match, feeder vagy bojlis módszerről. Kora tavasztól késő őszig nagy hatékonysággal használhatóak, mind tavakon, mind élővizeken, olyan helyeken is, ahol a pontyok még sosem találkoztak vele. Igen intenzív, változatos ízeket találhatunk köztük, 8-16-20-as méretekben és minden íz minden mérete létezik black és red halibut változatban is. Oldódási idejük méretüktől, fajtájuktól és a víz hőfokától függően fél órától 12 óráig változhat. Kapástalan időszakban kapnak fontos szerepet a red halibut ízesített horog pelletek, amik magasabb rákliszt tartalmuknak és gyorsabb oldódásuknak köszönhetően nagyobb intenzitással dolgoznak, mint a hagyományos black halibut társaik. Használhatjuk őket önmagukban, felpasztázva, dippelve, bojlival kombinálva, legyen szó akár bojlis akár finomszerelékes módszerről, csak a fantáziánk szab határt.

 

A „Kedvenc”:Kiemelnék egy ízt a többi közül, a BANÁN-HALAT, ami személyes kedvencem. Gyorsan bizonyította számomra fogósságát, minden vízen. Ez az íz-kombináció egész évben jól működik. Élővizeken előszeretettel használom a 8-16-os méreteket, míg tavakon a 20-as méretet kombinálva tigrismogyoróval, ami nagy kedvenc volt a 2014-es évben, több fogásom is bizonyítja, hogy nem tévedtem, amikor ezt a kombinációt használtam. Nagyon hatékonynak bizonyult mély vizű bányatavakon is, ahol mindig kicsit kikönnyítve csalizok.Ha feederezek, vagy matchezek a legkisebb méretet használom, amiből egy rövidebb szilikon hajszálelőkére is 2 db fér rá, ilyenkor lehet 2 red, 2 black változat, vagy akár kombinálhatjuk is kinek melyik eredményesebb. Bárhol is horgásszunk, minőségi pelletekre mindig szükség van, bátran ajánlom nektek, az összes ízt hiszen, bármikor bármelyik működhet.
 


Eredményes, halban gazdag horgászatot kívánok! 


 

 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...