Leadcore tanácsok - kezdőknek

2015. Március 13.
<< Vissza a témákhoz

Új csapattagunk István, egy rövid írást mutat be, amiben a leadcore helyes, és biztonságos használatát mutatja be.

Bizonyára ti is tapasztaltátok, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb viták kezdenek kibontakozni a leadcore használatával kapcsolatban. Véleményem szerint, helyesen használva megvédhetjük a halainkat a sérülésektől. Szeretném pár képen bemutatni nektek, hogy én hogy is készítem a leadcore fűzést, illetve a szereléket. Szükségünk lesz egy tekercs Leadcor-ra, fűzőtűre és egy ollóra. Nem kell, hogy speciális Leadcore tű legyen, ezzel a technikával normál csalizó tűvel is könnyedén elkészíthetjük a szerelékünket.

Első lépésben egy kb. 10-12 cm hosszúságú ólom betétet kihúzunk a Leadcorunkból. Megkeressük, hogy hol ér véget az ólom betét és innen indulva 2 cm hosszan bevezetjük a fűzőtűt.

Ha ez megvan, a szabad véget 2 cm hosszan elemi szálaira bontjuk a Leadcoret, ez nagyban megkönnyíti a dolgunkat, mert a szétbontott rész egy mozdulattal áthúzható. 

Ha kész a hurok a fölösleges részt levágunk és egy öngyújtó segítségével óvatosan elolvasszuk a véget. A legbiztosabb hurok érdekében egy csepp pillanatragasztóval rögzíthetjük. /6.kép/  Ha a Leadcorunk mindkét végére elkészítettük a hurkot ezzel a résszel készen is vagyunk. Következhet maga a szerelék.Az ólom elhagyó klipszbe a fűzőtűnk segítségével befűzzük a Leadcoret. A  hurkot a klipsz fülébe akasztjuk. A megkötött horogelőkénket a Leadcore másik végén felfűzzük, majd a fűzőtűvel ismét belehúzzuk a klipszbe a leadcoret.

Már csak az ólom felakasztása és a gumi harang felfűzése van hátra. Az elkészült szerelékünk nagy előnye, hogy szakadás esetén a klipszből a Leadcore akadálytalanul tud kicsúszni, így a halunk csak a horogelőkét viszi magával. Nagyobb az esélye az életben maradásra, mint ha a Leadcoret és az előkét is hurcolnia kellene.


Használjátok a szereléket eredményesen.

Írta és fényképezte: Balogh István

TeamBigCarp

 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...