Letisztult előke hideg vízre

2015. December 14.
<< Vissza a témákhoz

Egy jó előkének döntő szerepe lehet egy horgászat kimenetelében, és ez halmozottan igaz a lehűlő, és hideg vízre. Talán ezzel a tippel közelebb kerülhetsz életed fogásához.

A ősz, és a tél beköszöntével vizeink letisztultak, hidegek. Uszonyos barátaink egyre gyengébben táplálkoznak, óvatosak minden zavaró hatásra. Ha szeretnénk velük egy fotó erejéig találkozni, akkor mindig egy lépéssel előttük kell járnunk. Sokan kérdezitek tőlünk kiállításokon, közösségi oldalakon hogy mi az a kis plusz, ami sokszor elválasztja a kudarcot a sikertől. Az egyik ilyen a Fuorocarbon! Sokaknak nem tetszik, sokan még nem próbálták, de tény, hogy ez a zsinór mindennel fel van vértezve, amire nekünk ilyenkor szükségünk van. A víz alatt láthatatlan, merevsége miatt az óvatos kapások is biztonsággal megfoghatók. Számomra a végszerelékben nincs kompromisszum. Minden alkotó eleme prémium minőségű!

Igaz ez a Fluorocarbon zsinórra is, mivel rengeteg silány minőség van a horgászboltok polcain. Most bemutatok nektek pár általam használt előkét, melyek nagyon agresszívan jól dolgoznak. Sokat használjuk őket tisztavizű bányatavakon, vagy épp letisztult hideg vizekben!
Először egy sima csomó mentes kötéssel megkötjük a horgunkat, ügyelve hogy a hajszál minimum 4-5cm legyen.
A hajszálra egy fém karikát húzunk, ezt visszabujtatjuk a horog szemén. Beállítjuk a „has”méretét, visszavágjuk a horogszemtől 3mm-re, és öngyújtóval megolvasszuk, hogy beleszoruljon a horog szembe.
Végül a karikába egy hajszálelőkét kötünk. Én vékony fonott damilból készítem, de tökéletes megoldás a csalizó gumi, vagy akár a fogselyem!

Irta és fényképezte : Sas András

 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...