A színfalak mögött - A gyári bojli

2015. Április 18.
<< Vissza a témákhoz

Sokszor homály fedi, egy gyári bojli elkészítésének mozzanatait, viszont van az a szint, ahol nincsenek titkok. Big Carp Baits

Nagyon kevés az a cég, amely betekintést enged saját „atmoszférájába”, ami valahol érthető dolog is lenne, viszont mérhetően pozitív gesztus a vásárlók felé, főleg egy olyan szakmában, ahol koncentráltan érezhető a titkolózás. Mindenki félti a technológiáját, a piaci verseny miatt, illetve, sokkal egyszerűbb teoretikus értelemben beszélni egy termékről, ha annak a hátterét homály fedi. Azért van az a szint ahol, az említett jelenségek nem fordulnak elő, ezért is gondoltam, hogy egy rövid telefonbeszélgetés után táptalajt adok annak, hogy egy cikk keretein belül bemutassam hogyan is készül el egy gyári csali, amit sokan úgy őriznek, mint egy coca-cola receptet, hogy aztán elmondhassanak a csaliról szinte mindent.

Annyit azért szeretnék megemlíteni, hogy a mennyiségek nyilván szemléltető jellegűek, de úgy érzem, maximálisan vissza adja a valóságot.
Mindennek az alapja a minőségi alapanyagok felhasználása, amiknek beszerzése nem olyan egyszerű folyamat, ha például olyan cégekkel szeretnénk együttműködni, mint a Haith’s. Nagyon komoly előírásoknak kell megfelelni, viszont cserébe a világon egyedülálló alapanyagokat tartalmazhat egy Natrual Classic széria. De megemlíthetem az étkezési minőségű hazai termékeket is, amik szintén felhasználásra kerülnek, vagy akár az állattakarmányozásban fontos, magas tápanyag tartalmú termékeket is, melyek összessége egy magas minőségű csalit eredményez.
Én a szállodaiparban, azon belül is a vendéglátásban dolgozom, és nagyon jó párhuzamot tudok vonni a két szakma között. Egy rendezvény lebonyolításánál a legnehezebb, és a legnagyobb energiákat felőrlő folyamatok mindig az előkészületek. Így van ez egy gyári bojli elkészítésénél is. Az előkészületek, a jó minőségű alapanyagok beszerzése, illetve a megfelelő géppark megteremtése a legnehezebb, maga már a gyártás akár élvezetes folyamat, olyanok számára, akiknek szenvedélye a csali gyártás.


Mint otthon, úgy a kereskedelmi gyártásban is receptúra alapján készül el egy bojli. A száraz összetevők kimérése után egy magas teljesítményű keverőgépbe kerül a mix, ahol alaposan átmozgatják még szárazanyag formájában a keveréket. Ezután kerül hozzá a tojáslé, az aroma, és az egyéb aminosav tartalmú folyadékok. Ezt követően egy sűrített levegővel működő gépet használnak a tészta kinyomásához, ami hasonló elven működik, mint az otthoni kompresszoros kinyomó pisztolyok, csak ennek a gépnek a tömege, és teljesítménye olyannyira nagy, hogy egy 5 kilós mennyiséget szinte nem is éri meg vele feldolgozni. Ez a gép komoly kilókra készült! Igazi BigBoss érzés vele dolgozni, Zsolt volt annyira kedves és kipróbálhattam személyesen is.

Ezután a szokásos elektronikus görgetés történik, és a főzés. Itt is érvényes a nagyüzemi teljesítmény. A roller és a főzőalkalmatosság is a nagy mennyiségű termék előállításához igazított.

Ezt követően már csak egy ellenőrzés, száradás, és csomagolás vár a kész golyókra.Azt gondolom, a képet tisztán mutatják, hogy aki a cég termékeit választja, az egy őszinte terméket tudhat magáénak, kiváló minőséggel.A csaligyártásban nincsenek csodák, egyszóval csodacsali nincs. A Big Carp Baits a több mint 10 éves működése alatt megtanulta, hogy a siker kulcsa az összesség. A jó felszerelés, a jó horgász, és a minőségi csali.


Tekintsétek meg ezt a kisvideót, amit a látogatást alkalmával készítettem, csupán csak szemléltető jelleggel.


 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...