Bemutatjuk a Bálint tavat ami Szerbiában található

2016. Június 03.
<< Vissza a témákhoz

Bene Gábor rövid írásában bemutatja a Bálint tavat.

A Bálint tó Jezero a magyar-szerb határtól mindössze pár kilóméterre fekszik. Csendes és nyugodt környezetben horgászhattok itt. A tó végleges formáját és nagyságát 2010-ben érte el. Akik kedvelik az angol típusú tavakat, azoknak a pecásoknak különösen ajánljuk. A víz egy 3,7 hektáros területen fekszik, amiből 2,8 hektár a vízfelület. Az átlagmélység 2,5 méter, a vízmélység 1,5 és 3,5 között mozog.
 
Halállománya változatos. Leginkább ponty található a vízben, de amurral is össze akadhat a horgász. Ragadozó halak elejtésére is van esélyünk, ami harcsa, csuka, süllő, sügér is lehet. Valamint a haldoktor, azaz a compó is fellelhető a halfaunában. Sok 10 feletti ponty és amur él a vízben, de számos 20+os bajszos is horogvégre csalható.

12-24 órás jegy váltására is van lehetőség. Viszont akár több napos horgászat is megejthető. A tavon a C&R szabály elv érvényes, tehát csak sporthorgászatra van lehetőség, de a kárász nem élvez védettséget.  
Sátrazni bármelyik helyen lehetséges, de van lehetőség komfortosabb szálláshelyre is. Két francia ágyas, valamint egy három ágyas szoba áll az ideérkezők részére, amikhez wc és fürdőszoba is tartozik.


 
Írta: Bene Gábor „Maci”
 

 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...