Erős kezdés

2017. Április 16.
<< Vissza a témákhoz

Erős munkahetek után erős évadnyitás BigCarpBaits csalikkal.


Március közepén már erősen érlelődött bennem, hogy ideje elmennem horgászni. Sokat dolgoztam az elmúlt időben, és szükségem volt a stresszoldásra. Rövid egyeztetés után már élt is a regisztrációm jóbarátom bányataván.
Ahogy közeledett a 72 órás horgászat, úgy szedtem össze a horgászathoz szükséges eszközöket. Ilyenkor, évadkezdéskor minden átnézésre, szelektálásra kerül, nem szeretem a vízparti kellemetlen meglepetéseket.
Csalik közül kivételesen csak gyári csalival készültem, mivel annyi újdonság jelent meg a cégnél, hogy muszáj voltam nem kímélni termékeinket. Csalizni StickIT-et vittem, etetni BedRock-ot, és Revolution-t vittem. Volt még nálam Underground ATT, és NonStop is… Ez a két csali elég sok helyen bizonyított, hiba lett volna otthon hagyni.
Érkezésemkor öröm volt a tavon dolgozó barátaimmal, ismerőseimmel újra találkozni. Egy kellemes beszélgetés után elfoglaltam horgászállásomat, és nekiálltam a bójázásnak. Sajnos kemény szélben végeztem el a műveletet, nehéz volt pontosan elhelyezni a jelöléseimet. Közel 7 méteres vízoszlophoz kellett igazítani a bójámat… Ez erős szélben elég idegőrlő művelet, ha pontosak szeretnénk lenni. Fronthatás tekintetében sem voltam a legszerencsésebb intervallumban, de őszinte leszek, nem terveztem semmi komoly eseményt, inkább csak kikapcsolódni akartam… Pihenni.

Sátorépítés és az ilyenkor szokásos műveletek elvégzések után már egy meleg itallal a kezemben ültem a stégen és élveztem a csendet. A szokásos hárombotos stílusomat alkalmaztam. Két bottal az ígéretesnek tűnő törést horgásztam, eggyel meg a jobbra található sík terepet céloztam meg. Összességében előttem egy mélyből feltörő placcot horgásztam amin volt még egy törés. Sok etetést nem használtam, körülbelül két marék bojlit szórtam horgonként, illetve PVA-húrkát alkalmaztam GhostGéllel felpörgetve. A csalizást hóemberes megoldással készítettem el.
Az első éjjel középső botomon egy agresszív kapásra ébredtem. Mivel erős tok állomány van a tavon, azt gondoltam hogy azt is fogtam. Amikor kapcsolatba kerültem a hallal, a húzás nem állt meg, és mivel alapból szabály, hogy a halra rá kell csónakázni, nem is nagyon hezitáltam. Fárasztás közben már körvonalazódott bennem, hogy szerencsémre nem tokot fogtam, és ez be is bizonyosodott. Egy bő 20 perces fárasztás után csodálatos tükörpontyot fogtam, ami a mérleg szerint 21.40 kg—ot nyomott. Idei első halként elég erős kezdésnek könyveltem el. A csali egy StickIT - PineapplePlus, és egy ananászos PopUp csali volt kis méretben.

Visszahúzás után elégedetten elfoglaltam az ágyamat. Éjszaka már nem volt több látogató, és az egész túra alatt semmi érdemleges nem is történt az utolsó napig. Igyekeztem kitartani a helyek mellett, 12 óránként frissíteni. Sokszor kaptam látogatást barátaim személyében, még Christian Sclott is megtisztelt a vízparton, és fel is hívta figyelmemet a szerencsétlen időjárásra.
A második délután a megnyugodott vizet nézve arra lettem figyelmes hogy halak mozognak tőlem féltávon a bójám és a part között. Az emlékeim szerint az a terület egy mély része volt a tónak, de mivel a harmadik botom úgy sem a törésre volt elhelyezve, úgy gondoltam elkezdem a kereső horgászatot a forgások környékén. Be is húztam a szerelékem PVA csomaggal ellátva, és egy kicsit bőségesebb etetéssel. Sajnos az első próbálkozás sikertelen volt, de a második frissítés után az utolsó napon kapásom lett féltávon. A kereső horgászatom eredménye egy 17.40 kg-os töves ponty lett. Gyors fotózás után már úszhatott is el a töves.

A csali amivel fogtam az Underground szériából az ATT volt, a stabil csali. Két kapitális hal után, és egy viharjelzéssel a telefonomon, arra a döntésre jutottam, hogy nem várom meg a délutánt, reggel összepakolok inkább, és hazamegyek.
Ennél jobb kezdést nem is tudok elképzelni. Gyönyörű hibátlan halakat fogtam, a gyári csalik nagyon jól bizonyítottak. Kritikus időszakban sem hagytak fogás nélkül.

Írta és fényképezte : Vitéz Zoltán TeamBigCarp INT.

 

 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...