I. Deseda Kupa

2015. Szeptember 14.
<< Vissza a témákhoz

Meghirdették az első Deseda kupát, amit a Big Carp Baits is komoly nyereményekkel szponzorál

A verseny védnöke:
Kozári Miklós - Kaposvári Sporthorgász Egyesület
 
A verseny várható tervezete:
2015. október 08., csütörtök
08:00 – érkezés, gyülekezés, regisztráció, étkezés
09:00 – megnyitó,technikai megbeszélés, sorsolás
12:00 – a verseny vége október 11., vasárnap
14:00 – ebéd, eredményhirdetés
A megnyitó és az eredményhirdetés helyszíne a toponári Horgász Rendezvény Központ.
GPS koordináta: N:46°24.483', E:017° 49.100'.
 
Nevezés és további információk:
Kaposvári Sporthorgász Egyesület irodája, 7400, Kaposvár, Berzsenyi utca 28-30.
kaposhorg@gmail.com
Rozs Tamás, +36 20 / 415 – 7538, +36 82 / 411 – 876 (nevezés)
Kovács Gábor, +36 20 /325 – 3470 (információ)
Jelentkezési határidő: 2015. október 05., hétfő
Nevezési díj: 30.000.- Ft / csapat.
A nevezési díjat a nevezési határidő előtt kérjük átutalni vagy befizetni.
A nevezési díjat a K&H banknál vezetett 10403909 – 50526678 – 55741009 számú bankszámlára várjuk.
Az utalásnál megjegyzés rovatban fel kell tüntetni a csapat nevét és azt, hogy Deseda Kupa!
Helyszíni nevezésre nincs lehetőség!
 
A verseny díjazása:
Mindhárom szektor I. – III. csapata tárgyjutalomban részesül.
Az abszolút I. – III. csapat kupát vehet át.
A verseny legnagyobb halát kifogó csapat különdíjat kap.
 
Sorsolás menete:
Kétfordulós sorsolás lesz. Az első fordulóban a húzási sorrend a befizetések sorrendjében történik. Az első fordulóban kihúzott sorrend adja a második forduló sorrendjét, ahol a horgászhelyek sorsolása történik. A második fordulóban lehetőség lesz az első húzott hely visszadobására, a második hely elfogadása kötelező!
 
Mérlegelés menete:
1. Mérlegelés naponta kétszer történik. A pontyzsákok megtelte esetén, 15 kg felett, és egyedi elbírálású fogásoknál azonnal.
2. A mérlegelést kettő fő mérlegelő bíró, a halat fogó csapat egy tagja, és a szomszédos csapat egy tagja végzi. Minden mérést követően a szomszédos csapat tagja, a halat fogó csapat tagja és a mérlegelő bíró az aláírásával igazolja a mérés hitelességét. KÖTELEZÖ a szomszédos csapattag jelenléte.
3. Mérlegelésnél a mért adatokat két lapra kerülnek feljegyzésre. Az egyik lap a csapatnál, a másik a mérlegelőknél marad.
4. Elpusztult hal nem számít bele a mérlegelésbe, a csapatnak meg kell térítenie a kárt.


 
Versenyszabályzat:
1. A verseny nyílt nevezésű csapatverseny. A csapat 2 főből áll, 1 fő segítő lehet. Verseny időtartam: 72 óra
2. Az eredménybe minden 4 kilogramm feletti ponty és amur számít bele. Minden mérlegelésre váró halat külön pontyzsákba kell helyezni. Csapatonként minimum 5 db nagyméretű pontyzsák kötelező! A fogást követően a versenyzők kötelesek a hallal kíméletesen bánni, megfelelő módon ellátni. Vigyázni kell a halak épségére, pontymatrac használata a vízparton és a csónakban is kötelező.
3. Csónak, elektromos csónakmotor, etetőhajó, halradar és GPS használata engedélyezett. Csónak csak saját felelősségére használható. Mentőmellény használata ajánlott. Csapatonként 2 db csónak használható a horgászati tevékenységre! A szervezők felfüggeszthetik a csónak használatát!
4. Csapatonként 4 db horgászbot, botonként 1-1 horoggal, és összesen 4 db jelzőbója használata engedélyezett. Fonott előtét zsinór használata tilos! Előtétnek kizárólag monofil zsinór engedélyezett (leadcore megengedett).
5. A meghorgászható területeket a szervezők jelölik ki.
6. A gépjárművek a horgászhelyek közelében parkolhatnak, amennyiben a kisorsolt horgászhely adottsága lehetővé teszi. Szektorban, horgászhelyen látogatókat fogadni 08:00 és 20:00 óra között lehet. A tavat körülölelő kerékpárutat bármilyen módon elállni, annak forgalmát akadályozni tilos!
7. A versenyen kizárólag bojlival és pellettel lehet csalizni. Etetésre szemes és darált etetőanyag is felhasználható. Az etetésre és csalizásra felhasználható mennyiség összesen 50 kg / csapat lehet!
8. A verseny lefújása előtt megakasztott hal beleszámít a versenybe akkor is, ha a fárasztás a verseny vége után fejeződik be. A csapatnak 15 perc áll a rendelkezésére, hogy megszákolja a halat.
9. A verseny kezdetéig mindenféle horgászati tevékenység (radarozás, bójázás, etetés, horgászat) TILOS! A verseny kezdetéig vízre menni tilos, kivétel a csónakos beköltözés.
10. Sötétedés után a horgászhelyet, a vízen levő csónakot, és a bójákat kötelező kivilágítani! Éjszakai csónak használat, etetés, hal fárasztás csak és kizárólag kivilágított módon történhet.
11. A verseny értékelése a halak grammban mért súlya alapján történik. Szektoron belül azonos elért eredmény esetén a nagyobb átlagsúly dönt, további egyezés esetén a nagyobb fogott hal a döntő.
12. Minden résztvevőnek rendelkeznie kell érvényes állami jeggyel. A versenyen résztvevők nyilatkoznak arról, hogy a vízparti és a vízi közlekedés szabályait ismerik és azokat maradéktalanul be is tartják. A rendezvényen készült kép és videó anyag a Kaposvári Sporthorgász Egyesület tulajdonát képezi.
13. A verseny főbírái döntenek vitás kérdésekben! A szabályok betartását a mérlegelőbírók ellenőrzik.
14. A verseny folyamán óvást az eredményhirdetés megkezdéséig lehet benyújtani, írásos formában, 10.000.- Ft / óvás letétele után. Amennyiben az óvás beigazolódik, az összeg 50% a visszajár.
15. Minden versenyző köteles a versenyszabályzat minden pontját betartani.
16. A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt. A rendezvényen adódó egészségkárosodásért, balesetekért, anyagi károkért a szervezők felelősséget nem vállalnak.
17. A szervezők a változtatás jogát fenntartják!
 
Szeretettel várunk minden versenyezni vágyó horgászt!

 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...