Végre kiolvadtak a tavak!

2017. Március 11.
<< Vissza a témákhoz

Fazekas Csaba nem volt rest, és az olvadás után rögtön útnak indult, hogy legszentebb sportjának hódoljon. A bojlizásnak!

Végre kiolvadtak a tavak és az éjszakai fagyok is elmúltak, elérkezettnek láttam az időt hogy horgászni induljak!

Az idei évtől a BigCarpBaits csapatát erősítem és az ő termékeiket használom. Erre a túrámra két ízzel készültem az egyik a White Balance ami egy szénhidrátos édes-krémes jellegű világos színű bojli, a másik pedig az Indicator ami egy májas kontrasztízű csali. Mindkét bojlit a dobozában lévő aminosavas locsolóval előtte való nap lelocsoltam hogy legyen bőven ideje a bojliknak ezt az értékes folyadékot magába szívni.
Az első túrámra a közelembe lévő magántavat választottam amire az előtte lévő napok esőzése miatt a kijutás nem volt egyszerű és sajnos a 48 óra alatt sem lett jobb az idő. Kipakolás után mivel egyedül voltam a tavon és már jól ismerem így gyorsan helyére kerültek a csalik. A édes WhiteBalance egy sekély kis öbölbe, a májas pedig mélyvízbe került. A harmadik botommal kereső horgászatot folytattam amire az idei év újdonságai közül a Ghost pop-up - BlueBerries és Squid&Octopus került fel  a hajszálelőkére. Mellé PVA-ban egész és darabolt csemegekukorica pellet, és a Ghost methot pellet boksz-ból pedig Fruit-fish ízesítésű 2-4mm-es pellet ment amit vagy ananászos Ghost Gel-el tettem vonzóbbá vagy egy chilis kenderolajjal.

A nappali időszak gyorsan és sajnos kapás nélkül ment el, majd sötétedés után a mélyvízről megérkezett az első kapás aminek eredménye egy tok lett. Újra húztam a botot némi felezett bojli és pellet társaságában. A következő halamnak a nád mellé mélyvízbe dobott Blueberries Ghost pop-up tetszett meg. Hajnalban füstölős kapás robbantott ki az ágyamból. Az öbölben elhelyezett édes bojli Blueberries Ghost popup-al kiegészítve volt az ellenállhatatlan falat egy gyönyörű tükörpontynak.

Következő nap reggel a kávé elfogyasztása után frissítettem a két botomat a kereső botomat pedig kicsit messzebb vittem kb 30 méterre tőlem hátha az új hely ad halat. Délutánig kétszer frissítettem egyszer Squid PopUp-al másodszorra pedig a megszokott áfonyás PopUp-ra, ami meg is hozta késő délután az eredményt egy kis duci tükrös személyében. A visszaengedés után nem kellett sokat várnom, a WhiteBalance ismét elsült. A májas Indicatorhoz reggel óta nem nyúltam gondolván, nem zavarom a helyet. Vacsora után egy újabb tok lett az eredménye majd éjfélig még egy.

Nyugovóra tértem, de az édes bojli nem adott esélyt a pihenésre. Reggelig négy kapást produkált a csali, ami három darab kisebb pontyot eredményezett, és egy 10 feletti pontyot, amit sajnos nem sikerült szákba terelnem, hiába a csónakos fárasztásnak, a viharos szél győzött.


A viharos szél reggelig kitartott aminek csak azért örültem mert legalább az utat szárította de mivel a csónakos behúzás is nehézkes lett és a távolabbi dobások is így a tervezett délutánig maradást előrébb hozva délelőtt összepakoltam és az új túrát tervezve haza indultam.
Úgy gondolom hogy a hideg víz és a szeles esős idő ellenére a BigCarpBaits termékei remekül teljesítettek és egy jó horgászatot tudhatok magam mögött.

Írta és fényképezte : Fazekas Csaba Teambigcarp
 
 

 

 

 

Hírlevél

Ingyenes horgász tippek és trükkökért iratkozz fel most, hogy mindig naprakész legyél...